Op 2 en 3 september heeft BFB plaatsgevonden in Herperduin met als centrum "de Kriekeput". BFB bestaat uit diversen Mountainbike onderdelen met als rode draad een 24 uurs wedstrijd en daar omheen 3, 4 en 6 uurs wedstrijden en een toertocht. Maar er was ook voor de kinderen een "Kidz en Ride Festijn". Dus voor ieder wat wils in dit weekend. Wij als MCO hebben hierbij geholpen met het uitzetten en opruimen van het wedstrijdparcours en het organiseren van de toertocht.
Op zondag werd onze MTB Toertocht de "MCO HERPERDUIN CLASIC" verreden als onderdeel van BFB.
We kunnen terugkijken op een fantastisch evenement welke goed is verlopen. Ook was de samenwerking met de organisatie van BFB goed en vulden we elkaar perfect aan.
Aan de 24h wedstrijd kun je meedoen als individueel of als team. Twee leden van MCO hebben hieraan mee gedaan, Jeroen van Ballegooij als lid van een team en Jurian Schipperhein Individueel. Jurian heeft een knappe 2e plaats weten te bemachtigen bij het individuele klassement, proficiat. Onze grote complimenten voor beiden.

Voor de Toertocht was weer een geheel vernieuwde mooie uitdagende route uitgezet door de bossen van Herperduin en de Docfalaan met een maximale afstand van 58 km. Ook dit jaar ging de tocht weer over paden welke speciaal voor onze toertocht opengesteld zijn door de grondeigenaren.
Ondanks dat de toertocht nu op een geheel andere datum heeft plaats gevonden dan dat we gewend waren, kunnen we toch terugkijken op een mooi aantal deelnemers van 450 bikers. De reacties zijn positief en lovend. Natuurlijk zijn er ook een aantal verbeter punten aangegeven waaraan we als commissie kunnen werken, om er de volgende editie een nog beter evenement van te maken.
Vele vrijwilligers hebben zich zaterdag weer ingezet om alles tot in de puntjes voor te bereiden en op zondag alles goed te begeleiden, zodat de deelnemers konden genieten onder de stralende zon.
Tijdens BFB wordt er gefietst voor het goede doel. Het hoofddoel is Stichting NCFS (beter bekend als de taai-slijm ziekte). Een gedeelte van het inschrijfgeld van de toertocht en de door deelnemers gegeven vrijwillige bijdrage heeft in totaal € 648,96 opgebracht. Wij als Mouantainbikeclub Oss (MCO) hebben dit verhoogd naar het mooie ronde bedrag van € 800,-- voor het goede doel.

Het organiseren van een toertocht kunnen we niet zonder hulp,daarom willen wij ook onze dank uitspreken aan:
- ALLE VRIJWILLIGERS
- Gemeente Oss
- Circuit park Berghem (kartbaan) / stichting new Seven Hills
- Hofmans zand exploitatie
- Herperduin Bungalow Park
- Herperduin Restaurant
- De Kriekeput
- Supermarkt PLUS van de Berg te Herpen
- van Gaal plot en repro te Grave
- Bike Festival Brabant (BFB)

 

   
Dsc_1117.jpg
   
Kusters.jpg
© Mountainbike Club Oss