Clubinfo

In november 1999 is de Mountainbikeclub Oss gestart met 50 leden, na 15 jaar is de club uit gegroeid tot ruim 180 leden. Het doel van de club is het mountainbiken in clubverband mogelijk te maken.

Het motto van de club is: Samen uit, samen thuis.

De grootste groep leden bestaat uit recreatieve rijders, waaronder ook een groeiend aantal dames en jeugdleden. Daarnaast is er een wisselend aantal wedstrijdrijders actief op verschillende niveaus en in verschillende disciplines.

 • Het hele jaar door trainingen voor elk niveau
 • Afwisselende activiteiten voor iedereen (zoals een weekend kamperen in Nederland, een trainingsweekend in de Ardennen, een interne competitie, clubavonden het gezamenlijk rijden van vaste routes en toertochten.
 • Een lidmaatschap bij de NTFU: elk lid van MCO wordt automatisch lid bij de NTFU, dit betekent korting bij toertochten, een verzekering tijdens het fietsen tegen fietsschade, een tweemaandelijks blad in de bus.
 • MCO is als vereniging lid van de KNWU, dat is nodig voor het organiseren van een wedstrijdevenementen en voor leden die een KNWU wedstijdlicentie willen hebben of een fun klasse willen rijden.
 • Leden korting bij Sportvoeding webshop.
 • Speciale aanbiedingen voor clubleden.
 • Thema avonden over speciale onderwerpen zoals fietsreparatie en onderhoud ,  trainingen, sportvoeding, etc.

INSCHRIJFFORMULIER NIEUW LID

 • U wordt lid wanneer u onderstaande formulier download, invult en de machtiging voorziet van Uw bank- of gironummer en uw handtekening. Stuur het ingevulde formulier aan de ledenadministratie.
 • De contributie bedraagt  € 70,00  per jaar per lid; € 55,00 per jaar voor een jeugdlid en € 15,00 per jaar als ondersteunend lid. Tevens is voor nieuwe leden éénmalig inschrijfgeld verschuldigd, zijnde € 3,50.
 • KNWU basislidmaatschap is €11,50 extra.
 • Na ontvangst van deze gegevens wordt u lid van de MCO en de NTFU

Inschrijfformulier: INSCHRIJFFORMULIER

 

Proeftraining

Iedere mountainbiker mag 3 x proef trainen bij de club, alvorens we verzoeken om lid te worden, geef voor aanvang van de training aan de trainer door dat je op proef wilt deelnemen en wat je ervaring/niveau is.

Meetrainen is op eigen risico, MCO kan niet verantwoordelijk worden gesteld.

We verzoeken om een proef training op dinsdag te starten. Doe natuurlijk wel een helm op.

 

Leenfietsen / Huurfietsen

Mountainbikeclub Oss heeft alleen twee fietsen in bezit voor (jongere) jeugdleden. Deze fietsen kunnen voor de proeftrainingen geleend worden tijdens de training. Hiervoor vragen wij een vergoeding van €5,- per training.

Volwassenen en oudere jeugd (>11 jaar) die willen ontdekken hoe leuk mountainbiken is, maar geen fiets hebben, adviseren we om e.e.a. via een fietswinkel of fietsverhuurder in de omgeving te regelen.

 

 

Om het lidmaatschap op te zeggen is een mail naar de ledenadministratie voldoende graag vernemen we wel waarom je lidmaatschap opzegd, zie het "contact" tabblad voor de contactgegevens.

Opzeggen kan per kalenderjaar (1 januari tot 31 december). Houdt er rekening mee dat een opzegtermijn van 2 maanden wordt gehanteerd. Wanneer je voor 31 oktober opzegt dan ben je lid-af voor het daarop volgende jaar. Ben je later dan loopt het lidmaatschap nog een jaar door. 

Inschrijfkosten € 3,50 voor nieuwe leden + de  contributie.

Contributie vanaf 1 januari 2017

Lid € 70,- per jaar  
Jeugdlid € 55,- per jaar  
Ondersteunend lid € 15,- per jaar  

 

 

 

De jaarlijkse contributie bestaat uit  €38,50 per jaar  voor het NTFU lidmaatschap, de rest is voor het kledingfonds en overige kosten zoals KNWU. De Contributie wordt jaarlijks op de Algemene leden vergadering vastgesteld.

Als de contributie niet voor 1 februari is voldaan, dan wordt het lidmaatschap bij de NTFU opgezegd. Dit voorkomt de NTFU afdracht van €38,50 die we per lid verschuldigd zijn. Als club kunnen we tot 1 februari leden afmelden bij de NFTU.

Indien de NTFU of KNWU de verhogingen doorvoert dan zal dit naar de leden worden gemeld en doorgevoerd.

Voor het rijden van KNWU wedstrijden is normaliter een KNWU licentie nodig, Een licentie aanvragen doe je via de KNWU site Hier staat de te volgen procedure en de bijbehorende verplichtingen ook goed beschreven. De ledenadministratie van MCOss krijgt dan automatisch een mailberichtje wanneer je de licentie-aanvraag op de KNWU site definitief maakt en zal dan per omgaande dit goedkeuren als je MCO lid bent..

Voor het rijden van funklasse wedstrijden is een basislidmaatschap van de KNWU nodig, dat kost € 10,00 en kan de secretaris uitvoeren. De kosten worden via de club aan je doorbelast.

Prijzen KNWU 2015

Jeugd m/v 32,00
Nieuweling m/v 64,00
Junior m/v 77,00
Amateur m/v 64,00
Sportklasse (alleen m) 64,00
Belofte m/v 128,00
Elite m/v 128,00
Voor mountainbikers is het verplicht een standaard stuurbord aan te schaffen via de KNWU site.
Bord en rugnummer 7,50
Administratiekosten bij duplicaat en wissellingen 15,00

Vanaf dinsdagavond eind maart 2016  zal er weer gestart worden met de trainingen voor de wat meer recreatief geörienteerde groep. De trainingen zullen beginnen om 18.30 uur en we verzamelen bij het clubhuis van Mountainbikeclub Oss aan de Aengelbertlaan te Oss. De trainingen zullen ongeveer tot 20.30 uur gaan duren.

Ook zullen er in het weekend tochten gereden worden dit kan zowel zaterdag of zondag zijn. Er zal voornamelijk op de MTB in de bossen getraind worden, natuurlijk zal er ook een enkele keer op de weg gereden worden.

De trainingen zijn voor iedereen en van alle niveaus toegankelijk van beginner tot gevorderde. Het is de bedoeling dat je “flink moe gaat worden”, iedereen natuurlijk op zijn eigen manier. En met de bekende Brabantse gezelligheid. Er zullen geen wedstrijden gereden worden maar de bedoeling is om  tourtochten en een paar prestatietochten te rijden gaan rijden. Ben je zelf geïnteresseerd of denk je dat je vrouw of vriendin wil gaan fietsen, je bent altijd welkom om een paar keer op proef mee te trainen.

Helm dragen is wel verplicht.

Voor meer info neem contact op met Karin Uyl, zie contact info in menu contact.

Leuk dat je een kijkje komt nemen op de website van de jeugdafdeling van Mountainbike Club Oss !

Waar wordt de training gegeven: De trainingen zullen altijd vertrekken vanuit het clubhuis van MCOSS aan de Aenglebertlaan 63 Oss. De training is op Zaterdagochtend van 09.30u-11.00u (eind September-eind Maart). In de zomer is de jeugdtraining op Maandagavond 18.30u -20.00u (eind Maart-eind September).

Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen: Een helm en een mountainbike.

Mag ik eerst een keertje mee trainen voordat ik lid wordt: Jazeker mag dat, Sterker nog train eerst eens 3 keer mee voordat je beslist of je lid wordt.

Voor welke leeftijd zijn de jeugdtrainingen: De jeugdtrainingen zijn voor de leeftijd van 8 t/m 16 jaar. Jongens en Meisjes trainen gezamenlijk.

Zijn er ook regels waaraan ik me moet houden: Ja die zijn er, hier komen ze:

 • Een helm is verplicht, zonder helm kun je niet meedoen aan de training.
 • Als we in het bos rijden, dan blijf je achter de begeleiders biken.
 • Tijdens het biken houden we afstand van elkaar.
 • Als je iets niet durft dan zeg je dat. We vinden het heel gewoon dat je kenbaar maakt als je iets niet durft.
 • We zijn beleefd naar elkaar  

Lid worden? 

 • Het lidmaatschap kost per jaar: Jeugdlid tot 16 jaar  €50,00 euro + eenmalig €3,5
 • In de contributie zit een bedrag van €15,00 voor het kleding fonds (na 3 jaar nieuwe kleding) 
 • Om lid te worden of voor meer info kun je een e-mail sturen naar Lennard Mokveld (zie menu contact voor gegevens)

Voor meer jeugd nieuws kijk op de voorpagina bij Nieuwsflits Jeugd

 

 

Ook een club als de onze kan niet zonder sponsors.

Daarom willen we via deze pagina onze sponsors in het voetlicht zetten en heel erg bedanken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gedragcode MTB

• Fiets alleen daar waar het is toegestaan.

• Respecteer de natuur: plant én dier.

• Fiets in kleine groepjes.

• Waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk.

• Benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets.

• Voorkom onnodig remmen: spaar de ondergrond.

• Maak geen onnodig lawaai.

• Laat geen afval achter.

 

Advies is om ook een fietsbel te monteren, dit kost niet veel geld en levert je veel pelezier op, zo kunt u medefietsers en voetgangers waarschuwen inplaats van dat u moet roepen of fluiten.

 

Het is natuurlijk heel vervelend wanneer je betrokken raakt bij een ongeval. Dan is het prettig dat je weet wat te doen, zodat de afhandeling van de verzekering zo spoedig mogelijk kan verlopen. Vanaf nu maakt de NTFU, in samenwerking met verzekeringspartner Meijers, het declareren van schade nog makkelijker! Geen papieren schadeformulier meer invullen en per post opsturen, maar gewoon online invullen en indienen.

Volg hiervoor onderstaande stappen:

Stap 1: Zorg dat je de volgende spullen bij de hand hebt

 • Foto’s van de schade aan fiets, kleding en/of accessoires.
 • De oorspronkelijke aankoopbewijzen van fiets, kleding en accessoires.
 • Een schriftelijke offerte van reparatie door een fietsenmaker.

Stap 2: MijnNTFU-account

 • Ga naar het schadeformulier op Mijn NTFU.
 • Beantwoord alle vragen en geef de detailinformatie van je fiets, -onderdelen, kleding en accessoires door.
 • Er hoeven in eerste instantie geen bijlagen (aankoopbewijzen, offerte fietsenmaker e.d.) mee te worden gestuurd. Deze dien je echter wel 3 maanden te bewaren omdat ze op een later moment alsnog kunnen worden opgevraagd.
 • Nadat je het schadeformulier volledig hebt ingevuld, verstuur je het via de knop naar Meijers.

Stap 3: Check je inbox

 • Wanneer Meijers je schademelding heeft ontvangen sturen ze een bevestiging per mail en nemen ze de schade in behandeling.
 • Wacht de reactie van Meijers af voordat je de schade aan je fiets laat repareren, er kan een schade-expert
 • worden ingeschakeld.

Stap 4: Afwikkeling van de schade

 • De schade wordt afgewikkeld conform de polisvoorwaarden.
 • Het kan zijn dat de verzekeraar om aanvullende informatie vraagt (zoals de oorspronkelijke
 • aankoopbewijzen van fiets, kleding en/of accessoires). Deze dien je in ieder geval 3 maanden te bewaren.
   
Kusters.jpg
© Mountainbike Club Oss