Ben jij altijd degene die het laatste bovenkomt? Heb je eigenlijk geen idee hoe je een helling af moet rijden? Deze trainingen zijn ook zeer geschikt voor vrouwen die graag samen met hun partner willen gaan fietsen. Startende en ervaren mountainbikers kunnen in oktober weer meedoen aan Start2Bike trainingen bij Mountainbikeclub Oss. Onder leiding van ervaren trainers wordt gewerkt aan basistechnieken als remmen, schakelen, bochtentechniek, klimmen en dalen. Waar kan je het mountainbiken nou beter leren dan bij een mountainbike club.

 

In april gaan op ruim 50 locaties in het land de Start2Bike mountainbiketrainingen van start. Mountainbikeclub Oss is één van de lokale fietsclubs, die startende mountainbikers helpt om hun sport naar een hoger niveau te tillen. Als deelnemer aan Start2Bike leer je de technieken beter  beheersen en heb je je fiets beter onder controle, waardoor je na de training in staat bent langere ritten te maken met een hogere moeilijkheidsgraad.

 

Veilig mountainbiken

Mountainbiken is een spannende en gevarieerde sport waarbij je midden in de natuur staat. Om veilig over de Nederlandse trails te rijden zijn echter een aantal basistechnieken, zoals remmen, schakelen, klimmen, dalen en bochtentechniek, wel handig. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 7.500 wielersporters op weg geholpen.

 

Ook geschikt voor meer ervaren mountainbikers

Start2Bike is ook geschikt voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. Dus rijd jij altijd voorop en vlieg je door de bossen, maar wil je met nog meer plezier beleven aan je mountainbike doe dan zeker mee. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen namelijk ook aandacht voor thema’s als balans, door mul zand rijden en het nemen van obstakels. 

 

Startlocatie

Start2Bike van Mountainbikeclub Oss start op zondag 2 april 2017om 9.30u bij “De Witte Ruysheuvel” (Aengelbertlaan 60). De trainingen vinden hoofdzakelijk plaats in natuurgebied Herperduin. Deelname kost € 37,50 voor 4 lesse (weken)

NB. in overleg met de deelnemers kunnen we dagen wisselen,

Inschrijven Start2Bike

 

   
Kusters.jpg
© Mountainbike Club Oss